Hajónapló: RV5 II. Kolumbiából Panamába in English

     2007.01.15 - 2007.02.07                                   »»   4/4 oldal   ««

Ugrás oldalra:1234

 
...folytatás az előző oldalról

Reggel 9 helyett dél körül érkezett a Panama Canal Authority motoros hajója, jöttek a Rotort felmérni a csatorna átkeléshez. 15 méter felett magasabb díjat kell fizetni, és nagyon igyekezett a kolléga, hogy a 12.35 méter hosszú Rotort meghosszabbítsa. 13.7 méterre sikerült úgy feltornászni, hogy a hátsó szélkormány lapátját is hátra billentette és hozzámérte. Hiába minden igyekezett, maradtunk a legolcsóbb kategóriába. Amúgy is február 1-től emelték az átkelés díját, aminek az oka, hogy bővitik a csatorna rendszert, kell a pénz.
Az átkeléshez speciális kötelek kellenek, 4 db 33 méter hosszú 18/25 mm-es. A köteleket általában bérelni szokták a hajósok, mi az ügynökünktől fogunk kapni.
- Plummernek jó kötelei vannak - bológatott az advisor (Plummer az ügynökünk).
Közben Plummer is befutott, együtt intéztük a papírokat. Egy csomó papírt alá kellett írni, például, bármi van, a csatorna nem felel semmiért, mindenért mi vagyunk a hibásak. Ha ők nekünk jönnek azért is…
A megbeszélt kikötőhelyre nem állhattunk be. Hogy miért? kérdeztük meglepődve:
- Senki nem állhat be, amig nem beszélt Rogerrel - berregte egy hölgy az irodában.
- Hol van Roger?
- Elment?
- Nem is jön vissza?
- Nem.
Azért meglepő, mert már előre le volt szervezve a kikötés. A történet hátterében az állhat, hogy a kikötő saját ügynöke látott minket Plummerral, és ezen megsértődött? Mindenesetre ez jól betett nekünk, se víz, se villany, ráadásul Rotorkázhatunk majd este ki-be.
Elkészült a kinyomtatott Rotor névjegykártyánk is. Ennek különösen örültünk, hiszen amikor más hajókkal találkozunk, olyan nehézkes mindig az e-mail címünket megadni, mert vagy toll nincs vagy papír nincs kéznél stb.
Csináltunk egy nagy bevásárlását mielőtt vendégeink megérkeznek és még az egyik hajó is átküldött egy vásárlási listát, amit be kellett szereznünk nekik a vicc az, hogy a vásárlási lista úgy kezdődött, hogy 20 liter bor…
Este 10-kor indultunk el vendégeinkért a buszpályaudvarra, de meglepetésünkre ekkor már kinn ültek a marinában, ugyanis fél 10-kor érkeztek és nem 10-kor ahogy mi körülbelül kiszámoltuk. Egy kicsit iszogattunk a marinában, majd két boci fuvar után (mert a csomagokat külön vittük) a Rotor most már 4 utast tudhatott magáénak.
Ne menjetek messzire, mert holnaptól folytatjuk a Rotorvilág következő fejezetét még két fővel, Zsuzsival és Lacival a Rotor fedélzeten.

Ugrás oldalra:1234

 
Látogatók ezen az oldalon 2009.04.13. óta:   3598630