Hajónapló: RV3 IV. Egykezes in English

     2006.03.15 - 2006.04.30                                   »»   4/4 oldal   ««

Ugrás oldalra:1234

 
...folytatás az előző oldalról

27. nap, 2006.04.10. Hétfő, Marina bas du Fort

Az előírásoknak megfelelően negyed 5-kor világító navigációs lámpákkal várakoztam a híd előtt 2 másik hajó társaságában. Lassan köröztünk. Fél 5-kor kinyították a hídat. Egyik hajó sem vállalta a vezető szerepét a sötét csatornában, úgyhogy én indultam elsőnek. A csatorna nagyjából bójázott, a többi részen a radar segítségével hajóztam végig. A második hidat 5-kor nyitották, innen már szabad volt az út. Azoknak, akik 5-kor a másik írányba hajóznak a csatornán fél 6-kor az első hídat ismét kinyítják.
Ahogy Point-a-pitre mellett hajóztam, érezni lehetett a friss bagett illatát. Hmm.. Éhes voltam!
Célom a Bas-du-Fort Marina. Kicsit izgultam az első önálló marinai kikötésem miatt. Szerencsére ebben a hajnali órában is szolgálatban volt egy csónakos segítő. Próbáltam meggyőzni, hogy egy szél alatti helyet jelöljön ki, de ő mindenképp egy ráfújó-szeles helyhez ragaszkodott, vagy távozhattam. Inkább maradtam. Kikészítettem egy hosszú kötelet az orrba a csónakosnak - ezt a kötelet ő fogja kivinni egy bójához, és elővettem két farrkötelet hátra. Útóbbiakat kilógattam, hátha lesz valaki a parton, hogy elvegye őket. Betolattam a kijelölt kikötő-helyre. A kormányállásból rádobtam a mellettem levő hajó oldalsó bikájára egy kötelet, ami nagyjából tartotta a hajót. A csónakos közben elől bénázott a hosszú kötéllel. A parton jött egy fickó, látta mi a helyzet és tudta mit kell csinálni. Elvette a két hátsó kötelet és a kikötőbikákra rögzítette.
Voilá!
Ez a karib térség egyik legdrágább kikötője. 26 euro/éjszaka a 41 lábas Rotornak.
Rendbe szedtem a hajót, megittatam, kitakarítottam. Éjszaka érkezik a friss legénységem.
Sajnos a kikotoben nem mukodik az email rendszerem, a tobbi hajo learnyekol. 14-tol ismet kint leszek, feltoltes akkor varhato.

Folytatás a következő fejezetben....

Ugrás oldalra:1234

 
Látogatók ezen az oldalon 2009.04.13. óta:   4365845