Publikációk: Rotorka 2.5 in English

     Az anyagot 2013.12.24-én kezdtem el írni.                                   ««   1/4 oldal   »»

Ugrás oldalra:1234

 

Karácsony

Karácsonykor elhatároztuk, hogy a Jézuskától egy megjavított Rotorkát kérünk. Tudtuk, hogy munkás hetek következnek egy ilyen kívánság után. Nekiálltunk az anyagok beszerzésének és egy barátunk garázsában felállítottuk a munkatáborunkat.


Alapanyagok

A következő anyagokat szereztük be: rétegelt lemez (Okume), epoxy, üvegszál, drót (hogy összehúzzuk a rétegelt lemezt), ecsetek, festék (2 komponensű poliuretán festék és alapozó, everdure-hogy átitassuk a fát). Ezen kívül cédrus fa szegélynek, fenyőfa az ülésekhez, szegélygumi, tűzoltóvíztömlő, kerekek és evezők stb.

A korábbi terveket használtuk, amelyet Rotorka2-höz használtunk, de több helyen megerősítettük a csónak alját üvegszállal és a két fél csónak érintkezési felületét is erősebbre gyártottuk. A tervrajz alapján felrajzoltuk és kivágtuk az elemeket a rétegelt lemezekből.


Félcsónak készítés

A középső és a hátsó elemeket legyártottuk. A rétegelt lemezeket drótokkal húztuk össze a végleges formára. Közben méricskéltük, hogy a csónak orra jól fekszik a csónak hátuljában. .


Összeragasztás

A csónak hátsó részét összeragasztottuk epoxy-val a drótok között. Amikor megszáradt, a drótokat kihúzgáltuk és a teljes érintkezési vonalat összeragasztottuk, amely most már megtartotta a félcsónak alakját. A belső szegélyeket üvegszállal erősítettük meg. .


Felület csiszolás és az orr javításának a megtervezése

Az epoxy-s felületeket simára csiszoltuk és pillanatrögzítővel összeraktuk a két félcsónakot, hogy lássuk az illeszkedést és megtervezzük az első fél javítását. .


Külső szegélyek megerősítése

Miuán a belső részek megszáradtak a külső szegélyeket is összeragasztottuk, majd üvegszállal megerősítttük..


Szilveszter

Szilveszterkor a hajó történetében a legnagyobb spontán buli volt 13 fővel a fedélzeten. Az éjféli tüzijátékra besétáltunk a városba. .


Szilveszter után

Szilveszter másnapján már ismét úton voltunk, hogy folytassuk a munkát. Befoltoztuk a csónak orr elemének törött részeit.

Majd megkezdtük a hátsó ülések legyártását. .


Illesztések

Az illeszkedés nem volt tökéletes, ezért ki kellett pótolnunk a kis réseket, amelyhez fát és üvegszálat használtunk.

Végül az ülés elemeit is összeillesztettük. .

 
Folytatás a következő oldalon...
Ugrás oldalra:1234

 
Látogatók ezen az oldalon 2009.04.13. óta:   5013514