Publikációk: Duna forrás 2017 in English

     Az anyagot 2017.07.19-én kezdtem el írni.                                   ««   1/1 oldal   ««

A Duna Európa második leghosszabb folyója és mivel kishazánkon is átkanyarog és a hajózásban is jelentős szerepe van, szerettük volna jobban megismerni az eredetét. A Duna eredeti forrásán már régen is vitatkoztak, mert két patakból alakul ki a Brigach-ból és a Breg-ből. Mi a Brigach-i forráshoz mentünk Donaueschingen-be, hogy a jól kiépített Duna-menti kerékpárutat kipróbáljuk. De előtte be kellett szereznünk a kerékpárokat. Már régóta ki akartuk próbálni, milyen lehet fekvőkerékpárral túrázni, úgyhogy ez most jó alkalomnak tűnt hozzá. Az interneten az evobike hírdetett egy használt Nasca Gaucho 26-os rekumbens kerékpárt. Tetszett a típus, erős, túrázásra jól megrakható és ugyanilyen kerékpárokkal mentek már földkörüli útra is. Néhány nappal az indulás előtt elmentünk az evobike csepel-szigeti boltjához.

- Ti vagytok a hajósok?! - fogadtak minket mielőtt megszólalhattunk volna. Kiderült, hogy Krisztiánék követték hajós utunkat, még korábbi előadásunkra is eljöttek. Ez megadta az alaphangot. Krisztián lelkesen tologatta Gézát, amíg rá nem érzett, hogy kell ezzel a kerékpárral egyensúlyozni. Elsőre nem volt egyszerű. Ismét köszönjük!
Megalkudtunk és beszereztük a nagyon jó minőségű ortleib kerékpár táskákat is. Az evobike a NASCA magyarországi képviselője és több földkörüli kerékpárost is segítettek már. Náluk megismerkedtünk egy magyar párral is, akik recumbens tandem kerékpárral készülnek megkerülni a Földet. Ezek a kerékpárok nem olcsók, de nagyon jó minőségűek. Mi körülbelül 1250 km-t tekertünk velük.

Látogatók ezen az oldalon 2009.04.13. óta:   5013931