Hajónapló: Thailand-Sri Lanka in English

     2024.02.11 - 2024.03.03                                   »»   3/3 oldal   ««

Ugrás oldalra:123

 
...folytatás az előző oldalról

19. nap, 2024.02.29. , Sigiriya és vissza a hajóra

Az utolsó szállásunk a rizsföldek közepén egy medencés helyen volt. A bárból vagy étteremből a Sigiriya, Oroszlán sziklára láttunk. Amikor reggel Johanna meglátta a sziklát, hogy hova készülünk felmászni, inkábbb elment egyet fürdeni előtte. Aztán mégis megmásztuk és hihetetlen, hogy a 4 évesek mire képesek. délután megvolt a jutalom elefánt lovaglás is, mert Johanna megbánta, hogy az előző alkalommal, amikor a barátai lovagoltak, ő nem ült fel az elefántra. Ezért ezt is bepótoltuk. Este értünk vissza a hajóra, a hajó tele volt apró mulsicákkal, melyek az égve hagyott fényre jöttek. Direkt hagytuk égve a fényt, hogy azt higyjék van valaki a hajón, mert angol barátaink is továbbindultak és már csak egy francia hajós volt aki szintén kirándult és egy bolgár hajós, akit nem ismertünk a horgonyzó helyen.


20. nap, 2024.03.01. , Hajókormány javítás és Trincomalle játszótér

Befejeztük a hajókormány javítását majd délután elmentünk a Trincomalle játszótérre, mely délután 4-kor nyit. .


21. nap, 2024.03.02. , Trincomalle Fort

Elkirándultunk a Trincomalle erődhöz és meglátogattuk az ottani hindu templomot.
Nagyon szép a sétáló rész pávákkal és szarvasokkal. Johanna nagy szeretettel etette őket. A délutáni játszótér után egy kilátó étterembe mentünk, ahol azt is megengedték, hogy sört hozzunk be a mellette levő üzletből, ha a tetőőtérbe ülünk. .


22. nap, 2024.03.03. , Piac és Sri Lanka templomai

Utolsó napunkon új hivatalnok állított meg minket a mólón. Elkérte az útlevelünket és egy kártyát emlegetett, amivel ki engedett volna minket a mólóról, amit a bevándorlási hivatalnak kellett volna adnia, szerinte. Felhívtuk az ügynökünk és átadtuk neki a telefont, hogy beszélje meg vele, mert mi ilyen kártyát nem kaptunk és eddig senki nem kérte tőlünk. Bevásároltunk a piacon és hazafelé betértünk egy díszes hindu templomba, majd ettünk egy nagy fagylalt kelyhet. Ezzel búcsúztunk Sri Lankától. Előzetes egyeztetés alapján este 6-kor jöttek a hivatalnokok, hogy kijelentkezzünk. A Port Control-tól engedélyt kértünk a távozásra, de nagyon húzták az időt az engedély megadására. Azt hittük már ki sem engednek, mert szabály szerint csak naplementéig lehet elhagyni a kikötőt. A Port Control rá is kérdezett, hogy ugye reggel indulunk csak, de mi mondtuk, hogy negatív, mert Indiába a hétvége előtt kell megérkeznünk a bejelentkezéshez. Nagy nehezen jóváhagyták az indulásunk, sőtétben haladtunk ki a csatornából, de szélcsend is volt, nem voltak nagy hullámok szembe, mint a többi hajónak. .

Ugrás oldalra:123

 
Látogatók ezen az oldalon 2009.04.13. óta:   5087241