Rotorfilm: Lutter Tours in English


Készült 2001-ben

A Lutter Tours című film volt a második egész estés filmem, de ez volt az első olyan film, amellyen addig dolgoztam, amíg megfelelőnek nem találtam. A film 66 perc hosszú, és a II. osztályú képesítésemhez szükséges mérföldtúra történetét mutatja be.

A videó felvételeket részben Szerafin Zoltán, részben jómagam készítette. A filmben több fénykép is belekerült, ezeket általában én készítettem.

A film szerkesztésénél fő célom az volt, hogy olyan módon tárjam utunkat a nézők elé, hogy a film önmagában elmesélje a történetet. Nem szeretem azokat a videofelvételeket, ahol a készítő a film alatt folyamatosan meséli, hogy mi történik a képernyőn, mert különben érthetetlen a felvétel.

A második célom az volt, hogy minél mozgalmasabb legyen a cselekmény, ne legyenek üresjáratok. 11 óra nyersanyagból jött össze ez a 66 perc. A filmben kb. 300 óra munkám van, és ötvenedszer visszanézve is csak pár apróságot módosítanák, ha újból nekiállhatnék.

A film egy érdekes jelenete, amikor Vass Tiborral készített riportot Dombovári Gábor a Calypso rádióból mobiltelefonon keresztül. Én kamerámmal rögzítettem Tibort, ahogy Máltán próbál egy kevéssé zajos helyet keresni, miközben a füléhez szorítva válaszol a kérdésekre. Rücz Zsolt barátomat sikerült telefonon elérnem, hogy Magyarországon rögzítse a riportot magnókazettára. Hazaérkezésem után Fehérvári Éva közreműködésével leforgattam egy jelenetet, ahol Éva a rádiót hallgatja. A két videó és magnófelvétel összeollózásával pedig eggyé gyúrtam az anyagot.

A film már több rendezvényen és fórumon bemutatásra került, nagy sikerrel.

Technikai okokból egyenlőre nem tölthető le filmrészlet.

Látogatók ezen az oldalon 2009.04.13. óta:   5013879