Hajónapló: Korona és drón in English

     2020.03.06 - 2020.05.06                                   »»   3/3 oldal   ««

Ugrás oldalra:123

 
...folytatás az előző oldalról

24. nap, 2020.03.29. Vasárnap, Teljes káosz a vízumok körül

Összevissza jönnek-mennek a hírek és teljes káosz van a vízumok körül. Korábban azt mondták, hogy a karantén alatt automatikus a vízum hosszabbítás, most az egyik hajósnak azt mondták a bevándorlási hivatalban, hogy hajósokra nem érvényes a vízum hosszabbítás. Az ember, amikor beutazik, alapból 90 napot kap és ezt álítólag nem lehet hosszabbítani. Indonéziában a Nongsa Point-ról olyan hírek jönnek, hogy oda befogadják a hajósokat. Nos, ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk. Csak azt tudjuk, hogy egy hajósnak korábban már a Fülöp-szigeteken is azt mondták, hogy beengedik, de amikor odaért mégis elutasították. Pedig, nem a hajósok terjesztik a járványt, főleg, hogy előtte napokig vízen vannak. Több barátunk Thaiföldön ragadt, de nem tudnak kirepülni, mert folyamatosan törlik a repülőgép járatokat. Valószínűleg itt vagyunk most a hajón a legnagyobb biztonságban.

Néhány napja Géza elment a közeli kisközértbe, ahol még mindent lehetett kapni (csirkét, zöldséget és gyümölcsöt is), de a Vietnámból behozott rizs szűkös, és a bejelentések szerint már csak két hónapra maradt tartalék belőle.

Az ismerősöktől tudjuk, hogy a Rebak marinában minden bezárt, még a medence is. Csak a Hard Rock étterem szállít ki ételt. A kompok is korlátozva vannak és naponta mérik mindenkinek a testhőmérsékletét az egész marina területén. Furcsa világ lett.

Ugrás oldalra:123

 
Látogatók ezen az oldalon 2009.04.13. óta:   3919121