Hajónapló: Korona és drón in English

     2020.03.06 - 2020.05.06                                   »»   2/3 oldal   »»

Ugrás oldalra:123

 
...folytatás az előző oldalról

10. nap, 2020.03.15. Vasárnap, Bocis kirándulgatások az északi horgonyzóhelyről

Fantasztikusan szép ez az északi horgonyzóhely, kis zeg-zugos fjordos helyen lehet a csónakkal kirándulni, persze a helyiek motorcsónakjaikkal ezerrel száguldoztak el mellettünk. Nem is tudjuk, hogy tudják így élvezni a tájat. Bocis kirándulásra indultunk a Hole in the Wall-hoz és a többi látványossághoz. Nem sikerült eljutni a denevér barlangig, mert több mint egy órás kirándulás lett volna egy irányba és a vendégeink késazültek a délutáni kirepülésre. Így is minden képzeletet felül múlt ez a kirándulás. Majmok álltak sorfalat a boci mellett, ahogy a kanyonban haladtunk..


11. nap, 2020.03.16. Hétfő,  A hírek szerint gyorsan terjed a koronavírus

A hírekben olvassuk, hogy egyre jobban terjed a koronavírus. Malájzia azt mondta a dél-kóreai példát fogja követni és nem akar bezárkózni..


12. nap, 2020.03.17. Kedd, Malájzia bezárkózik a koronavírus gyors terjedése miatt

A koronavírus világ méretű. Malájzia ma este lezárja a határait a külföldi látogatók előtt és a malájok nem hagyhatják el az országukat két hétig, amely el is húzódhat. A marina is bezár és minden más bolt az élelmiszer boltokat leszámítva. Indonézia is bezárt egy hónapra. A Tahiföldön levő hajósbarátaink ott ragadtak, de kaptak egy hónap vízum hosszabbítást. Április 1-ig biztos, hogy nem engedik be őket, akkor sem, ha lejár a thai vízumuk. Még szerencse, hogy nem hajóztunk el Koh Lipe-re, ahogy azt korábban terveztük, mert most nem tudnánk visszajönni.

Már hetekkel ezelőtt feltöltöttük a hajót, úgy mintha óceán átkelésre készülnénk. Ma újra bevásároltunk friss árut a Billionban, maszkban. Már a nyitáskor csomóan sorakoztak a bolt előtt és ahogy a vásárlók bejutottak, gyorsan kifosztották a gyümölcs és zöldség pultokat. Szinte mindent söpörtek be a kosarakba. Mi is bezárkóztunk a hajóba, itt vagyunk a legnagyobb biztonságban. Az északi horgonyzóhely gyönyörű, és rajtunk kívül csak egy ausztrál hajós van itt. Nincsenek szúnyogok, medúzák és szép a táj is, kár, hogy egy kicsit meleg van a sziklafalak miatt.


13. nap, 2020.03.18. Szerda, Várunk

A szomszéd hajós átjött hozzánk, kiültünk a hálóra naplementét nézni. Ő is itt ragadt Malájziában és bezárkózott a hajójába. A mi vízumunk sem fog örökre tartani 6 hét van hátra belőle. Az esélyeinket fontolgattuk, de annyira bizonytalan minden a vírus gyors terjedése miatt, hogy semmit nem lehet előre tudni. Az közeli országok közül csak Thaiföld és Szingapúr maradt behajózható, de nem tudjuk meddig. Várunk..


14. nap, 2020.03.19. Csütörtök, Készleteket feltöltve tartjuk

Az a feladatunk, hogy a hajót mindig teljesen feltöltve tartsuk, hogyha menni kell, bármikor menni tudjunk. Az akkumulátorokat sikerült teljesen feltöltenünk az új napelemekkel. A fridzsider termosztátján dolgozunk, mert most magától nem kapcsol ki. Még korábban vettünk egy új termosztátot hozzá, de az sem működik. A parton van egy csap - mely alig folyik -, de folyamatosan töltjük fel belőle a vízkészletünket. Ezen a hajón 800 liter tartályunk van, de ívóvizet is tartunk külön palackokban. Malájzia fővárosában, Kuala Lumpurban vízprobléma van. Élelmiszerünk egy óceán átkelésre elég. Most nagyon örülünk, hogy gyorsan vízre tettük ezt a hajót.
Aggódva figyeljük a vállási szervezetek összejövetelét a világ több pontján (Malájzia, Indonézia, Bangladesh), ahol több mint tízezer embert hoznak össze a vírus gyors terjedése ellenére.


15. nap, 2020.03.20. Péntek, Lassul az internet

Most, hogy mindenki otthonról dolgozik, nagyon lassú lett az internet. Reggel még elmentünk egy körre vizet hozni a partról. A hétvégére csónakos kirándulást tervezünk, mert most abszolút nincsenek turisták a környéken.
A naplementék továbbra is csodásak..


16. nap, 2020.03.21. Szombat, Kirándulás az elveszett világban

A bevezetett kijárási tilalmat holnaptól a rendőrség és katonaság ellenőrzi Malájziában, ezért jónak láttuk, hogy még ma egy gyors kirándulást tegyünk a természetben. Jóllehet a vizen nem hisszük, hogy ellenőriznek, elvileg a hajóval sem lehet mozogni. Délután 4-kor bociba szálltunk, hogy csónakázzunk egyet itt a mangroves fjordos vidéken. A hajótól több kiránduló út van a mangrovén és sziklák között. Kiváncsiak voltunk megtaláljuk-e a turista látványosságokat, a krokodil és denevér barlangot.

Ezúttal sikerrel jártunk. A vizen senkivel sem találkoztunk, csak egy-két halászt láttunk messzebbről. Az egész turista hely szürreális volt, teljesen kihalt, mintha világégés lett volna, egy lélek sem volt. A nagymotoros csónakok magányosan sorakoztak a part mentén, csak a majmok lógtak egyiken-másikon. A denevér barlang előtti jegypénztáron is csak át lehetett sétálni. Miénk volt az egész barlang!.


17. nap, 2020.03.22. Vasárnap, A rendőrök hazaküldenek mindenkit az utcákról

Ma csak egy kis vizet hoztunk a partról, amikor láttuk, hogy a rendőrség körbe jár és hazaküldi az embereket az utcákról. Szabály szerint, vásárolni el lehet menni, de csak egy ember ülhet az autóban..


20. nap, 2020.03.25. Szerda, Ma meghosszabbították a kijárási tilalmat

Ma a maláj kormány meghosszabbította a kijárási tilalmat április 1-ről április 14-ig. Nekünk még mindig érvényes a vízumunk, de több hajósnak lejár. Kiderült, hogy a kijárási tilalom végéig nem nézik a vízum lejártát, de hogy mint kell ügyintézni a lejárt vízumot, azt még senki sem tudja. Különböző hírek terjengenek, de nincsenek tények. Mára az összes ország bezárkózott körülöttünk, jelen pillanatban, nincs hova menni, így maradunk és várunk. Barátaink próbáltak kirepülni, de a járatukat folyamatosan törlik. Tahiföldön a bevándorlási hivatalban, többezer ember próbál ügyintézni egyszerre, furcsa módon értelmezik ott a karantént. Reméljük, erre itt Malájziában nem kerül sor, mármint a tömeges vegyülésre.

 
Folytatás a következő oldalon...
Ugrás oldalra:123

 
Látogatók ezen az oldalon 2009.04.13. óta:   3984227