Hajónapló: Koh Lipe, Thaiföld in English

     2018.03.29 - 2018.04.25                                   »»   3/3 oldal   ««

Ugrás oldalra:123

 
...folytatás az előző oldalról

19. nap, 2018.04.16. Hétfő, Kijelentkezés Koh Lipe-ről

Reggel gyorsan kijelentkeztünk, mely ugyanolyan gyorsan ment, mint a bejelentkezés, csak most más hivatalnok volt, és nem kért 200 baht-ot. Itt csak bevándorlási hivatal van és ha nem utasnak, hanem legénységnek jelentkezik be az ember, akkor nem is pecsételnek be az útlevélbe. Ez azért fontos, mert az ember maximum 3-szor utazhat be egy évben Thaiföldre mint turista, de ha legénységként érkezik, ahogy mi is a Rotoron, ez a 3-szori szabály nem vonatkozik rá többé, annyiszor jöhet be, ahányszor csak akar, természetesen az 1 hónapos vízum feltételekkel, ha vízumot érkezéskor kér (lehet előre is kérni 3 hónapra, de ezt a szabályt most itt nem ecseteljük).
Egy gyors utolsó sznori után (a hajó mellett), összepakoltuk a fedélzetet, majd motorláztunk egészen Langkawi-ig (3-6 csomó között ingadozott a délnyugati szellő). Telagánál dobtunk horgonyt este fél 8-kor. Ezek a csodás Telaga-i hegyek tornyosulnak ismét fölénk a naplementében.


20. nap, 2018.04.17. Kedd, Bejelentkezés Malajziába, Ko Lipe-ről

Kilenc után értünk ki a bevándorlási hivatal gyönyörű óratornyos épületébe (itt nem a mecsetek szólnak, hanem európiasan az óra játszik). A bejelentkező papír kitöltése és ujjlenyomat után meg is kaptuk a pecséteket. Ezután a hivatal melletti vámhivatalba mentünk, ahol a vámos gyorsan továbbintett minket. Azt mondta, ha Ko Lipe-ről jöttünk nem foglalkozik papírokkal, mert ott sincs vámhivatal. Eszünkbe is jutott, hogy a charter társaságok itt úgy hírdetik magukat, hogy Ko Lipe-re korlátlan mennyiségű alkoholt lehet vinni. Hát ezért, mert nincs vámvizsgálat a szigetek között. Ezután a marinában egy kocsit béreltünk (10 ringit per óra) és Kuah-ba mentünk a kikötő kapitányságra bejelentkezni. Ott megkérdezték, hogy voltunk-e a vámhivatalban, mi meg válaszoltunk, hogy igen (az más kérdés, hogy ott nem foglalkoztak velünk). Közben bevásároltunk egy csomó mindent, ami a hajó kivételéhez kell (pl patkány, csótány csapdákat, árnyékolót és ventillátort, mert nagyon meleg lesz a szárazföldön dolgozni). A termeszek ellen mérget rendeltünk online, ami Telaga marinába meg is érkezett.

Ugrás oldalra:123

 
Látogatók ezen az oldalon 2009.04.13. óta:   2288104